728 x 90

De drie beste activity trackers op een rij

De drie beste activity trackers op een rij
Wil je graag een nieuwe activity tracker kopen? Dit is onze lijst met de drie beste activity trackers, vind de laagste prijs op driebeste.nl

Activiteitstracker kopen?
Een activity tracker is niets meer dan een klein apparaatje dat je bewegingen bijhoudt. Het volgt overal je activiteiten of het nu wandelen of andere sportieve bezigheden zijn. In eerste instantie is het vooral bedoeld om je te waarschuwen wanneer je niet genoeg beweegt. Het telt je stappen en laat je weten of je te weinig op een dag aan het bewegen bent. De stappenteller die misschien kent van vroeger is uitgebreid met functies. Hierdoor kan hij nu veel meer voor je doen dan alleen laten weten wanneer je binnen een bepaald tijdsbestek niet genoeg hebt bewogen.

Hieronder vind je de drie beste activity trackers voor de laagste prijs.

1 Apple Watch Series 8 41Mm Bekijk beste prijs
2 Garmin Vivosmart 4 Bekijk beste prijs
3 HUAWEI Band 6 Bekijk beste prijs

Voor wie is een activity tracker?
De doelgroepen voor wie een activity tracker een handig gadget kan zijn kun je grofweg in verschillende groepen verdelen: mensen die hem gewoon voor de lol willen gebruiken, mensen die het specifieke doel hebben om meer te gaan bewegen, mensen die voor hun gezondheid meer moeten bewegen en actieve mensen die hun sportieve prestaties willen bijhouden. Als je de tracker voor de lol gaat gebruiken, gaat het vooral om inzicht krijgen in hoeveel je op een dag beweegt. Zeker als je een zittend beroep hebt, kan het dragen van een activity tracker interessante informatie opleveren.

Een activity tracker voor mensen met medische problemen
Niet alles is letterlijk voelbaar in je lichaam. Voor sommige metingen ga je naar je huisarts of specialist, bijvoorbeeld als je bloed wilt laten afnemen om bepaalde waarden te achterhalen. Als uit het bloedonderzoek blijkt dat hoge waarden zijn gedaald, weet je dat je op de goede weg bent. Dit motiveert je om je dagelijkse portie beweging bij te houden. Voor mensen die de activity tracker dragen vanwege medische problemen kan het leuk zijn om te weten dat er tegenwoordig trackers met zuurstofmeter en hartslagmeter te koop zijn.

Een activity tracker voor sporters
Een activity tracker kan helpen om inzicht te krijgen en nieuwe doelen te stellen. Veel trackers werken in combinatie met een smartphone. Hierover vind je veel meer informatie dan in de activity tracker zelf. Er zijn trackers met een klein schermpje met informatie maar sommige zijn heel basic en laten bijvoorbeeld alleen zien dat je met een x aantal stappen je doel voor vandaag hebt bereikt. Dat laatste kan de atleet niet aanspreken. Als sporter wil je veel meer zien en door je activity tracker te kunnen koppelen aan apps op je telefoon, kun je data combineren en ervan leren en nieuwe plannen maken. Heb je een app die je route bijhoudt tijdens het hardlopen? Dan kun je de route verlengen voor een volgende keer of een geheel andere route kiezen, afhankelijk van hoe je die route hebt ervaren.

Welke andere functies zitten er op een activity tracker?
Meestal zie je een activity tracker om iemands pols als een soort horloge, maar vaak zonder scherm. Het kan echter ook een apparaatje in je broekzak zijn, of bevestigd aan of in je schoen. Veel smartwatches hebben al de functie van een activity tracker, dus je hoeft alleen maar uit te zoeken waar je deze kunt vinden of activeren. Je hoeft geen aparte tracker mee te nemen. Functies die je misschien ook handig vindt, zijn niet alleen de hoeveelheid beweging die je overdag krijgt, maar ook de slaap die je ’s nachts krijgt, kunnen meten. De eenvoudigste tracker laat minimaal zien hoeveel stappen je hebt gezet, hoeveel calorieën je hebt verbrand en wat de afstand zou zijn.

Misschien ook interessant