728 x 90

De drie beste autostoeltjes

De drie beste autostoeltjes
Wil je graag een nieuwe autostoeltje kopen? Dit is onze lijst met de drie beste autostoeltjes, vind de laagste prijs op driebeste.nl

Nieuw autostoeltje kopen of aan het oriënteren? In beide gevallen bent je bij ons op driebeste.nl aan het juiste adres. Naast onafhankelijke informatie en advies vind je op deze pagina de beste autostoeltjes van dit moment. We hebben ze overzichtelijk voor je op een rijtje gezet zodat je niet zelf het hele internet af hoeft te zoeken.

Hieronder vind je de drie beste autostoeltjes voor de laagste prijs.

1 Kinderkraft Autostoel Safetyfix Bekijk beste prijs
2 Kinderkraft Autostoel Bekijk beste prijs
3 Kinderkraft Autostoel Vado Isofix Bekijk beste prijs

Voor je op zoek gaat naar een autostoeltje
Ben je voor de eerste keer op zoek naar een autostoeltje? Dan kom je voor een aantal keuzes te staan ​​die je misschien niet had verwacht. Er zijn verschillende soorten autostoeltjes en natuurlijk zijn er ook meerdere prijsklassen. Het liefst willen we er maar één keer geld aan uit en dat kan in sommige situaties wel eens tegenvallen. Het is dus handig om eerst goed onderzoek te doen.

Verschillende soorten autostoeltjes
Er zijn autostoeltjes voor baby’s, peuters en kinderen. Afhankelijk van hoe snel je baby groeit worden deze gemiddeld tot een jaar gebruikt. Het autostoeltje voor peuters kun je meestal vanaf een jaar tot ongeveer vier jaar in de auto plaatsen. De lengte van een kind speelt hier echter een belangrijke rol. Peuterzitjes zijn geschikt voor peuters tussen de 60 en 105 centimeter. Het autokinderzitje kan gebruikt worden voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar en hier moet een kind tussen de 100 en 135 centimeter groot voor zijn. Voor alle leeftijden biedt het autostoeltje dan ook voldoende ondersteuning

Richting van de autostoel
Je staat er misschien niet bij stil, maar de richting waarin je het autostoeltje in de auto bevestigt bepaalt hoe veilig je kind in de auto wordt vervoerd. Babyzitjes worden altijd achterstevoren geplaatst. Mocht je eventueel een andere auto raken door een aanrijding dan zijn op deze manier hoofd en nek optimaal beschermd. Alleen bij de kinderstoel moet je de stoel zo plaatsen dat je kind naar voren kijkt in plaats van naar achteren. Dit houdt in dat een kind rechtop zit en gebruik maakt van de hoofdsteunen die aan de achterbank zijn bevestigd.

Test met autostoeltjes
Er zijn Europese regels over de eisen waaraan een autostoeltje moet voldoen dus daar ontkom je niet aan. Toch loont het om je te verdiepen in de veiligheidsaspecten en de mogelijke tests om de veiligheid van een autostoeltje te controleren. Niet elke stoel reageert hetzelfde bij een aanrijding en zo maakt het ook uit vanaf welke kant de aanrijding plaatsvindt. Je hoopt het natuurlijk absoluut niet mee te maken, maar als het toch gebeurt wil je de beste kansen voor een kind om zonder lichamelijk letsel uit een dergelijke situatie te komen.

Comfortabele autostoel
Comfort in een auto is iets dat je zelf natuurlijk ook erg prettig vind. Het materiaal waarvan de autostoel is gemaakt en de flexibiliteit bepalen hoe comfortabel de rit voor ook een kind is. Houd dus rekening met de afstanden die je rijdt. Als je weet dat het 1 keer per week 10 minuten rijden is naar opa en oma, dan is dat anders dan wanneer je elke ochtend een half uur naar de crèche moet rijden.

Ontwerp & materiaal
Door een ontwerp kun je snel onder de indruk zijn van kleuren of prints. Belangrijker is van welk materiaal het autostoeltje is gemaakt en met wat voor soort stof het is bekleed. Je wilt immers een ondergrond die je makkelijk schoon kunt maken omdat een baby of kind tijdens het rijden kan spugen of morsen. Naast een autostoel die makkelijk te onderhouden is wil je natuurlijk ook dat het materiaal veilig.  Je wilt voorkomen dat er geen losrakende onderdelen zijn ​​en je wilt ook niet dat je kind in een autostoeltje gaat zitten dat gemaakt is van bepaalde chemicaliën. De prijs van een autostoeltje zegt vaak wel iets over de algemene kwaliteit of de kwalitatieve aspecten. Houd hier dus altijd rekening mee!

Let goed op hoe de veiligheidsgordel moet worden vastgemaakt, zodat je altijd het stoeltje correct gebruikt.

Misschien ook interessant