728 x 90

De drie beste grasmaaiers 2023

De drie beste grasmaaiers 2023
Wil je graag een nieuwe grasmaaier kopen? Dit is onze lijst met de drie beste grasmaaiers, vind de beste prijs op driebeste.nl

Een mooi en verzorgd gazon is de droom van elke tuinliefhebber. Een goede grasmaaier is dan ook onmisbaar in elke tuin. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste grasmaaier? In dit artikel bespreken we de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden.

Het type gazon
Het type gazon dat je hebt, is een belangrijke factor bij de keuze van een grasmaaier. Heb je een klein gazon met weinig obstakels? Dan is een handmaaier of een kleine elektrische grasmaaier wellicht voldoende. Heb je echter een groot gazon met veel hoeken en obstakels? Dan is een zitmaaier of een robotmaaier wellicht een betere keuze.

Gebruiksintensiteit
Hoe vaak je de grasmaaier gebruikt, bepaalt mede de keuze voor een grasmaaier. Als je de grasmaaier vaak gebruikt, is het belangrijk om te kiezen voor een grasmaaier van hoge kwaliteit met een sterke motor en een duurzame accu. Als je de grasmaaier minder vaak gebruikt, is een goedkopere grasmaaier wellicht voldoende.

Accuduur
Een belangrijk aspect bij de keuze van een grasmaaier is de accuduur. Als je een accugrasmaaier gebruikt, is het belangrijk dat de accu lang meegaat. Zo hoef je niet steeds de grasmaaier op te laden en kun je ongestoord doorgaan met het maaien van je gazon. Kies daarom voor een grasmaaier met een lange accuduur.

Messen
De messen van de grasmaaier zijn ook belangrijk. Er zijn grasmaaiers met stalen messen, maar ook grasmaaiers met messen van gehard staal of zelfs van kunststof. Gehard stalen messen zijn duurzamer en slijten minder snel dan stalen messen. Daarnaast zijn er ook grasmaaiers met verstelbare messen, zodat je zelf de gewenste lengte kunt instellen.

Accessoires
Sommige grasmaaiers worden geleverd met accessoires zoals opvangbakken of mulchmessen. Met deze accessoires kun je het gemaaide gras opvangen of terugbrengen op het gazon voor extra voeding. Ook zijn er grasmaaiers met een trimmer, waarmee je ook de randen van je gazon mooi kunt afwerken.

Prijs en merken
Grasmaaiers zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en van verschillende merken. Een goedkope grasmaaier kost vaak tussen de 50 en 100 euro, terwijl een duurdere grasmaaier vaak meer dan 500 euro kost. Merken als WOLF-Garten, Gardena en Bosch staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid.

Conclusie
Het is  belangrijk om bij de keuze van een grasmaaier rekening te houden met het type gazon, de gebruiksintensiteit, accuduur, messen, accessoires en prijs.

Hieronder vind je onze keuze van de drie beste grasmaaiers voor de laagste prijs.

1 BLACK+DECKER CLM3820L2 36V Lithium snoerloze 38cm grasmaaier (2 Accu's) Bekijk beste prijs
2 WOLF-Garten Wolf Garten A 400 E - Geel Bekijk beste prijs
3 GARDENA Accu grasmaaier PowerMax 32/18V P4A solo - 14632-55 Bekijk beste prijs

Misschien ook interessant