728 x 90

De drie beste robotmaaiers 2023

De drie beste robotmaaiers 2023
Wil je graag een nieuwe robotmaaier kopen? Dit is onze lijst met de drie beste robotmaaier, vind de beste prijs op driebeste.nl

Ben je op zoek naar een handige oplossing voor het maaien van je gazon zonder er zelf veel tijd en moeite in te hoeven steken? Dan is een robotmaaier wellicht iets voor jou. In dit artikel bespreken we de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij aanschaf van een robotmaaier.

Maaicapaciteit
De maaicapaciteit van een robotmaaier is een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Dit geeft aan hoeveel vierkante meters gazon de robotmaaier aankan. Kijk goed naar de grootte van je gazon en kies een robotmaaier die hierbij past. Bijvoorbeeld de Gardena Smart Sileno City 500, geschikt voor gazons tot 500 vierkante meter. Of de Bosch Indego M+ 700, geschikt voor gazons tot 700 vierkante meter.

Accuduur en oplaadtijd
Een goede accuduur is essentieel voor een robotmaaier. Zorg ervoor dat de accuduur lang genoeg is om het hele gazon te maaien zonder dat je de accu steeds moet opladen. De oplaadtijd is ook belangrijk om rekening mee te houden. Kies een robotmaaier die snel oplaadt en snel weer aan de slag kan gaan. Bijvoorbeeld de Bosch Indego M+ 700 heeft een accuduur van 75 minuten en een oplaadtijd van 45 minuten.

Navigatie
De navigatie van een robotmaaier is belangrijk om te zorgen dat de robotmaaier zijn werk goed kan doen. Kies een robotmaaier met een goede navigatie zodat hij niet in de problemen komt op smalle paden of rondom obstakels. De Gardena Smart Sileno City 500 heeft bijvoorbeeld een slimme navigatie en kan zelfs in kleine doorgangen en complexe tuinen manoeuvreren.

Maaihoogte
De maaihoogte van een robotmaaier is ook belangrijk om op te letten. Zorg ervoor dat je een robotmaaier kiest die de juiste maaihoogte voor jouw gazon kan instellen. Zo voorkom je dat je gras te kort wordt gemaaid of juist te lang blijft. Beide merken, Gardena en Bosch, bieden robotmaaiers met verstelbare maaihoogte.

Accessoires
Sommige robotmaaiers worden geleverd met accessoires zoals afstandbediening, laadstation of grensdraad. Dit kan handig zijn om de robotmaaier optimaal te kunnen gebruiken. Kijk goed naar welke accessoires voor jou belangrijk zijn en kies een robotmaaier die deze biedt.

Prijs
Robotmaaiers zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Een goedkope robotmaaier kost vaak tussen de 400 en 600 euro, terwijl een duurdere robotmaaier vaak meer dan 1000 euro kost. Duurdere robotmaaiers zijn vaak van hogere kwaliteit en bieden meer functies en accessoires.

Enkele bekende merken van robotmaaiers zijn Gardena en Bosch. Beide merken staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid van hun robotmaaiers.

Hieronder vind je onze keuze van de drie beste robotmaaier voor de laagste prijs.

1 GARDENA smart SILENO life 1250 Bekijk beste prijs
2 Bosch Indego S+ 500 Bekijk beste prijs
3 Robomow RK 1000 - Groen Bekijk beste prijs

Misschien ook interessant