728 x 90

De drie beste stofzuigers

De drie beste stofzuigers
Wil je graag een nieuwe stofzuiger kopen? Dit is onze lijst met de drie beste stofzuigers, vind de laagste prijs op driebeste.nl

De Stofzuiger
De tijd dat je je huis moest vegen met een bezem is al tijden voorbij. Als er iets in huis valt en in duizend stukjes over de vloer wordt verspreid, pak je snel een blik en veger voor de meest grove stukken, maar de stofzuiger kun je niet meer wegdenken als makkelijk hulpmiddel. De stofzuiger heeft dan ook bij veel mensen een vaste plek in huis. Waar begin je als je nu een nieuwe stofzuiger wilt gaan kopen? Er zijn zoveel innovaties die je in reclames en folders met aanbiedingen voorbij ziet komen. Misschien wordt het tijd om toch eens naar een ander soort stofzuiger te kijken dan je gewend was.

Hieronder vind je de drie beste stofzuigers voor de laagste prijs.

1 Philips Aspirador con bolsa Performer Active Bekijk beste prijs
2 AEG VX82-1-4MB Bekijk beste prijs
3 Dyson Big Ball Multi floor 2 Bekijk beste prijs

Welke soorten stofzuigers zijn er?
Je kent de gewone stofzuiger wel. Het is een apparaat op wielen, met de kabel aan de achterkant die je eruit trekt en in het stopcontact steekt, en de slang met handvat en stofzuigerborstel aan de voorkant. Het apparaat heeft een aan- en uitknop en een knop waarmee je de kabel na gebruik automatisch weer oprolt. Je hebt borstels speciaal voor tapijt, laminaat of als er dieren in je huishouden zijn. Wat betreft de wielen onder een stofzuiger kun je nog wel het nodige verschil merken. Normaal gesproken kan een stofzuiger stug of haperend achter je aan bewegen omdat hij niet soepel met je mee beweegt. Dat hangt af van het aantal en de vorm van de wielen.

Steelstofzuigers
Naast gewone stofzuigers krijg je ook steelstofzuigers. Dankzij nieuwe technieken is deze steelstofzuiger weer helemaal up-to-date. Je hebt een houder waarin de stofzuiger na elk gebruik wordt geplaatst. En wil je snel iets opruimen? Dan kun je met weinig moeite het handvat uit de houder halen en naar de juiste plek lopen. Geen kabels en geen zwaar materieel om achter je aan te trekken. Het handvat is misschien niet heel anders dan het handvat van een gewone stofzuiger, maar door het verschil in gewicht merk je dat je rechtop kunt blijven staan. De steelstofzuiger kan daarom een ​​ideale oplossing zijn voor mensen met gevoelige rugspieren.

Robotstofzuiger
En dan is er nog de robotstofzuiger die je tegenwoordig echt niet mag vergeten. Een robotstofzuiger levert niet altijd de kwaliteit die je wilt, maar kan in de tussentijd extra handig zijn om je vloeren schoon te houden. De robotstofzuiger is echter niet zo niet handig als je vloerbedekking of veel tapijt in huis hebt. Ook is het moeilijk of onmogelijk om drempels tussen kamers te hanteren. Maar heb je een huis met een open indeling en heb je enkel tegels? Dan is een robotstofzuiger wellicht precies wat je zoekt. Je installeert het station, laadt de robotstofzuiger op en programmeert wanneer hij zijn rondjes mag doen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van je stofzuiger
Als je stofzuiger een kabel heeft, moet deze lang genoeg zijn zodat je niet om de 10 meter een nieuw stopcontact hoeft te zoeken en je schoonmaakronde moet onderbreken. Als je stofzuiger geen kabel heeft, moet de batterij lang genoeg meegaan om de vierkante meters van je huis te halen tijdens het stofzuigen. Tussentijds moeten opladen is te veel gedoe en je irriteert je aan je toestel. Dat is niet wenselijk. Bij een steelstofzuiger of robotstofzuiger betekent een strategische ligging een beter resultaat of meer gebruiksgemak. Als je de steelstofzuiger uit eerdere gewoontes in de kast onder de trap zet, word je er niet meer aan herinnerd hoe gemakkelijk deze stofzuiger is in het gebruik. Omdat het apparaat er veel beter uitziet, kun je het het beste in het zicht ophangen. Wat je fysiek ziet, grijp je sneller om het te gebruiken.

Ook de kracht van je nieuwe stofzuiger speelt een rol. Van een stofzuiger met meer vermogen mag je meer zuigkracht verwachten. Het vermogen kan ook een belangrijke rol spelen als je tapijt in huis hebt. De zuigkracht bepaalt vervolgens hoe diep je het vuil via de steel van de stofzuiger omhoog krijgt om in de stofzuigerzak of stofbak te vallen. Vanuit milieuoogpunt heb je misschien liever een stofzuiger zonder zak, maar met een stofbak. Je leegt het reservoir dan af en toe, in plaats van er elke keer een nieuwe stofzuigerzak in te doen. Een stofzuiger met een stofbak bespaart je uiteindelijk ook best wat geld, want investeren in nieuwe zakken is namelijk dan niet meer nodig.

Prijzen van stofzuigers
Als je op het punt staat een stofzuiger uit te kiezen, zul je merken dat er nogal wat prijsverschillen zijn. Investeren in een goede stofzuiger is echter belangrijk want je zult het apparaat regelmatig gebruiken.

Misschien ook interessant