728 x 90

De drie beste wafelijzers van 2023

De drie beste wafelijzers van 2023
Wil je graag een nieuwe wafelijzer kopen? Dit is onze lijst met de drie beste wafelijzers, vind de beste deal op driebeste.nl

Wafelijzer kopen?
Wil je graag een wafelijzer kopen? Dan ben je bij ons op driebeste.nl op het goede adres.

De Wafelijzer
Het hele jaar door kun je een wafelijzer gebruiken om iets zoets of hartigs op tafel te zetten. Ook kun je er een kleine snack van maken maar als je fruit toevoegt kan het ook prima bij het ontbijt. Voeg in de zomer bosbessen toe aan het beslag en als toetje een bolletje ijs. In de herfst of winter kan er ook spek aan het beslag worden toegevoegd of serveer je de wafel met gebakken champignons. Het is een kwestie van smaak en proberen. Je vindt altijd wel iets dat iedereen in je huishouden kan waarderen en anders eet je ze zelf op.

Hoe werkt een wafelijzer?
Een wafelijzer bestaat uit een centrale houder die je open kunt klappen. Je hebt dan een onder- en bovenkant. Zo kun je heel praktisch de strijkijzers na gebruik verwijderen om ze goed schoon te maken. Soms heeft een wafelijzer een aparte houder waarin je de strijkijzers kunt opbergen. Bij het kiezen van een wafelijzer let je ook op het snoer want uiteraard wil je dat het lang genoeg is om in je keuken te kunnen gebruiken. Met de meeste wafelijzers kun je twee wafels tegelijk maken maar je kunt ook nog veel grotere modellen kopen. Daarnaast krijg je verschillende wafelijzers, zoals die bijvoorbeeld voor Belgische wafels of dunne hoorns voor ijsjes. Dit heeft allemaal te maken met het beslag en de dikte van de wafel.

Welk wafelijzer past het best bij mij?
Iets wat je van tevoren graag wilt weten is hoeveel standen een wafelijzer heeft zodat je zelf de temperatuur kunt regelen. Misschien hou je van een krokante bruine wafel terwijl iemand anders hem liever lichtbruin en net gaar heeft. Sommige wafelijzers hebben ook een timer. Dit is handig om je wafels regelmatig te controleren en om te zien of ze al goed genoeg zijn om te eten. Je wilt ze natuurlijk niet laten aanbranden maar ook voorkomen dat het beslag van binnen te zacht wordt. Je kunt kiezen voor een uitgebreider model waarbij je bijvoorbeeld de wafelijzers kunt vervangen door strijkijzers voor tosti’s, poffertjes en panini’s.

Prijzen wafelijzers
Voor een wafelijzer voor thuisgebruik betaal je voor een goedkoper model zo rond de 25 euro. Voor 50 tot 100 euro heb je al een luxer model met meer opties. Zo draai je het wafelijzer bijvoorbeeld handig halverwege de baktijd om zodat het gewicht van het beslag met de zwaartekracht mee gaat. Professionele wafelijzers koop je al vanaf ongeveer 180 euro en deze prijs loopt op tot wel 1200 euro.

Hieronder vind je de drie beste wafelijzers voor de laagste prijs.

1 Tefal Electrical Cooking Wafflemakers SW852D Bekijk beste prijs
2 Princess 132380 Wafelmaker DeLuxe Bekijk beste prijs
3 Tristar WF-1171 Bekijk beste prijs

Gebruik wafelijzer
Vind je het vullen van het wafelijzer een gedoe? Gebruik dan een variant met een aparte vulopening. Door de meegeleverde maatbeker te gebruiken kan het niet fout gaan. De vulopening verdeelt wat je erin giet precies over het wafelijzer zodat je twee of vier gelijke wafels krijgt. Een wafelvork is ook een aanrader. Deze vork heeft twee lange pinnen waarmee je de wafels heel snel en precies kunt draaien. Doordat de pinnen op de vork erg dun zijn prik je geen grote gaten in de wafel.

Beste wafelijzer
Kijk allereerst naar je budget want hoe leuk een wafelijzer ook is je bent niet altijd bereid om er veel geld aan uit te geven. Het hangt natuurlijk ook af van hoe vaak je de wafelijzer gaat gebruiken. Als het je eerste wafelijzer is begin dan met een basismodel. Vind je het leuk en verbeter je je vaardigheden dan wil je misschien voor een luxer model gaan.

Handige tips voor het gebruik van wafelijzers
Durf af te wijken van het standaard wafel recept. Er is meer dan chocoladesaus en slagroom om een ​​zoete wafel te maken en een hartige wafel is weer eens wat anders dan je gewend bent. Met een gedurfd recept verras je je gasten pas echt. Misschien krijg je zelfs nieuwe ideeën als iemand het wafelrecept deelt. Naast het uitproberen van recepten is oefenen handig als je je wafelijzer voor het eerst gaat gebruiken. Net als bij pannenkoeken kunnen de eerste soms tegenvallen. Het leren kennen van je apparaat en de verschillende instellingen helpt om een ​​mooie stapel wafels op tafel te krijgen.

Eetsmakelijk!

Misschien ook interessant