728 x 90

De drie beste stedentrips naar België

De drie beste stedentrips naar België
Niet heel ver van huis maar toch ontzettend leuk om eens te doen.

ANTWERPEN Om de havenstad Antwerpen te ontdekken, is een weekendje weg haast niet genoeg. Er is zoveel te beleven in deze Vlaamse stad in het noorden van België. Van een wandeling langs de rivier De Schelde, een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal tot shoppen aan de Meir. Een pauze met een Antwerps ‘handje’ of ‘bolleke’ is een lekker tussendoortje tijdens een voordelige stedentrip Antwerpen.

Bekijk hier alle leuke stedentrips naar Antwerpen


BRUSSEL Het bruisende Brussel, dé hoofdstad van België én Europa, is vanwege de korte reisafstand vanaf Nederland en tal van bezienswaardigheden zoals Manneke Pis en een levensgrote atoom de ideale bestemming voor een weekendje weg. De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen staan garant voor uren shopplezier en de Belgische pintjes en Vlaamse frieten op de Grote Markt smaken gegarandeerd tijdens een stedentrip Brussel!


GENT wordt ook wel eens het onontdekte pareltje van Europa genoemd. En terecht! Want tsjonge, wat is het mooi in het middeleeuwse historische hart waar geen auto’s mogen rijden. Stap de Sint-Baafskathedraal binnen om het wereldberoemde kunststuk Het Lams God te zien of beklim de kantelen van Gravensteen, een burcht midden in de stad. Niet alleen de rijke historie maakt Gent zo geliefd, ook het tintelende en trendy nachtleven heeft van Gent een populaire bestemming gemaakt.

Misschien ook interessant