728 x 90

Een stedentrip naar Wenen in Oostenrijk

Een stedentrip naar Wenen in Oostenrijk
Maecenas mauris elementum, est morbi interdum cursus at elite imperdiet libero. Proin odios dapibus integer an nulla augue pharetra cursus.
  • Stad
  • Eten & Drinken
  • Uitgaan
  • Bezienswaardigheden
  • Winkelen
  • Prijzen

Eind oordeel

Dit is onze beoordeling van de stedentrip naar Wenen. Smaken verschillen maar wij proberen een zo neutraal mogelijke beoordeling te geven voor onze bezoekers. Wenen is voor een absolute aanrader.

Wenen is een indrukwekkende stad met een hoog Königlich und Kaiserlich gehalte, de stad is als het ware één groot imperiaal monument. Ook op muzikaal gebied ademt Wenen de sfeer van weleer. Het is dé stad van de muziek, met ieder jaar natuurlijk het nieuwjaarsconcert vanuit de Musikverein. Wenen biedt echter nog veel meer en is niet alleen een aanrader voor mensen die van klassiek houden, want de stad is ook trendy met hippe bars en moderne restaurants.

Welke zijn de hoogtepunten van Wenen?
Het straatbeeld wordt vooral in en rond de binnenstad bepaald door oude, imposante architectuur. De prachtige gebouwen van het Kunsthistorisch- en Natuurhistorisch Museum staan bijna plechtig naast elkaar, daartussen kun je nog net een blik werpen op het Museumsquartier, wat weer juist een heel moderne uitstraling heeft. Bezoek ook de mooiste operagebouwen ter wereld. Boek een rondleiding om de zalen te bekijken, en kom in de avonduren terug om te genieten van klassieke muziek en zang. Niet voor niets is Wenen de stad van Mozart en Beethoven, Straus en Schubert. De grootste componisten ooit.

Welke stad staat bekend om de wienerschnitzel?
De Oostenrijkse keuken heeft vele gezichten. Het is een mengeling van de Moravische en de Boheemse keuken met een vleugje Hongaars maar toch met een geheel eigen identiteit. Wenen is wat dit betreft een echte wereldstad. Niet alleen de Oostenrijkse keuken is goed vertegenwoordigd, ook de mediterrane keuken vindt je er terug in bijvoorbeeld de Griekse en Italiaanse restaurants.

Het Weense nachtleven
Wenen heeft niet heel veel slaap nodig. De stad kent een bruisend nachtleven, getuige het feit dat er regelmatig nieuwe clubs en discotheken hun deuren openen. In de “Bermuda Dreieck”, het gedeelte van de Innere Stadt zijn veel cafés en discotheken te vinden. Een typisch Weens fenomeen vormen de “Heuriger”, de Weense wijnbars, waar alleen wijnen van het desbetreffende jaar geschonken worden. Hier bestel je een lekker glas Oostenrijkse wijn, een Grüner Veltliner of bijvoorbeeld een Riesling.

Van markt en outletshopping tot designer stores
De schitterende paleizen en musea trekken je zeker aan maar er is nog een goede reden om meteen deze stedentrip te boeken. Winkelen in Wenen is namelijk super leuk. Haute couture en luxe juwelen, exclusief design of origineel handwerk? Het bestaat allemaal gemoedelijk naast elkaar in de Oostenrijkse hoofdstad.

Boek NU een leuke stedentrip naar Wenen

Misschien ook interessant